Znak
Obec Kamenice
Usnesení
18. Zastupitelstva obce Kamenice
konaného dne 6.5.2020
číslo usnesení 4/18/ZOK/2020/Veřejný
Změna jednacího řádu Zastupitelstva obce Kamenice
I. Zastupitelstvo obce Kamenice bere na vědomí

sdělení Ministerstva vnitra a upozornění na nezákonnost ze dne 23. 3. 2020 a výzvu k zjednání nápravy do 1. 6. 2020 úpravou Jednacího řádu ZOK

II. Zastupitelstvo obce Kamenice schvaluje

nový Jednací řád ZOK ve znění níže uvedených změn, jehož celé znění je přílohou tohoto usnesení, a současně přijetím tohoto nového Jednacího řádu ZOK ruší Jednací řád ZOK ve znění naposledy měněném usnesením 4/16/ZOK/2020 ze dne 5. 2. 2020

III. Zastupitelstvo obce Kamenice ruší

článek VII. odst. 4 Jednacího řádu
článek X. odst. 3 Jednacího řádu
článek IV. odst. 3 a 4 Jednacího řádu
článek VI. odst. 8 Jednacího řádu

článek VI. odst. 10 Jednacího řádu
článek VI. odst. 14 Jednacího řádu

článek XIV. odst. 1, 2 a 3 Jednacího řádu
 

IV. Zastupitelstvo obce Kamenice schvaluje nový

1.    článek X. odst. 3 Jednacího řádu ve znění:
Pokud kdokoliv z přítomných průběh zasedání zastupitelstva obce ruší, předsedající jej vyzve, aby této činnosti zanechal. Pokud není pořádku dosaženo, může předsedající osobu rušící zasedání vykázat nebo přerušit zasedání na dobu 10 min. Pokud ani poté není pořádku dosaženo, může předsedající předčasně ukončit zasedání s tím, že v souladu se zákonem svoláno tak, aby se konalo nejpozději do 15 dnů zasedání nové. Pokud kdokoliv z členů zastupitelstva s přerušením, popř. s předčasným ukončením zasedání zastupitelstva nesouhlasí, rozhodne o přerušení, popř. o předčasném ukončení zasedání zastupitelstvo hlasováním. 

2.    článek IV. odst. 3 Jednacího řádu ve znění:
Předkladatel, který chce, aby jeho návrh byl zařazen na navrhovaný program zasedání zastupitelstva, musí svůj návrh včetně potřebných podkladů předložit v písemné podobě přednostně prostřednictvím datové schránky, elektronicky na emailovou adresu podatelna@kamenice.cz nebo v počtu 1 výtisku na podatelně obecního úřadu obce Kamenice nejpozději 10 dnů před plánovaným termínem zasedání zastupitelstva tak, aby mohly být doručeny nejpozději do 7 dnů přede dnem zasedání zastupitelstva jeho členům.   O zařazení návrhů podaných po této lhůtě nebo až v průběhu zasedání na program zasedání rozhoduje zastupitelstvo, přičemž zastupitelstvo může tento návrh předložený po termínu odmítnout zařadit do programu.

3.    článek VI. odst. 8 Jednacího řádu ve znění:
Občan obce a osoby uvedené v § 16 odst. 3 a §17 ZO mají právo vyjádřit své stanovisko ke každému projednávanému návrhu v rámci rozpravy za podmínky, že se přihlásí písemně nejpozději po úvodním slově předkladatele materiálu, či v průběhu rozpravy zvednutím ruky. V případě pochybnosti, že se jedná o oprávněnou osobu dle § 16 a §17 ZO provede kontrolu oprávněnosti dané osoby vystoupit zaměstnanec úřadu obce Kamenice. Předsedající udělí slovo oprávněné osobě v rámci projednávaného materiálu, ke kterému chce vystoupit.  Oprávněná osoba je povinna dodržet věcnost a přiměřenost svého vystoupení. Oprávněná osoba je povinna dodržet ustanovení jednacího řádu Čl. VI. odst. 15 tohoto jednacího řádu. Dobu a četnost diskuzních vystoupení může předsedající upravit podle průběhu rozpravy tak, že navrhne konkrétní změnu omezení, v případě, že kterýkoli ze zastupitelů nesouhlasí s tímto postupem, rozhodne zastupitelstvo o dalším postupu hlasováním.

4.    článek VI. odst. 10 Jednacího řádu ve znění:
Zasedání zastupitelstva je veřejné. U osob jež nesplňují Čl. VI. odst. 8 tohoto jednacího řádu o jejich vystoupení rozhodne starosta obce, který jim udělí slovo v souladu s tímto jednacím řádem.

5.    článek VI. odst. 14 Jednacího řádu ve znění:
Ze zasedání zastupitelstva je možné pořizovat audiovizuální záznam. Pořizovatel je povinen při zpracování postupovat v souladu s obecně závazným právními předpisy, zejména se zákonem č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů a Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů), v platném znění.

6.    článek XIV. odst. 1 Jednacího řádu ve znění:
Jednací řád zastupitelstva Obce Kamenice schválený usnesením ...... dne 6.5.2020

7.    článek XIV. odst. 2 Jednacího řádu ve znění:
Tento Jednací řád ruší Jednací řád zastupitelstva obce Kamenice posledně novelizovaný usnesením 4/16/ZOK/2020 ze dne 5. 2. 2020.

8.    článek XIV. odst. 3 Jednacího řádu ve znění:
Jednací řád nabývá účinnosti okamžikem schválení zastupitelstvem obce. 
 

V. Zastupitelstvo obce Kamenice konstatuje

že zasedání se od tohoto okamžiku řídí novým Jednacím řádem

VI. Zastupitelstvo obce Kamenice pověřuje

zastupitele PharmDr. Štěpána Růžičku a Ing. Martina Otáhala vytvořením nového jednacího řádu ZOK. Termín do 1.9.2020.

VII. Zastupitelstvo obce Kamenice ukládá
1. Ing. Pavlovi Čermákovi
1.1.

Starostovi obce Kamenice zveřejnění nového jednacího řádu, jehož celé znění je uvedeno v příloze tohoto usnesení

Termín: 29.5.2020
v.r. Ing. Pavel Čermák
Starosta
v.r. Ing. Petr Valášek
První místostarosta